Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! В наявності путівки в МРЦ МВС "Хутір Вільний", "Кремінці", "Миргород" за інформацією звертатися за телефоном +380662848901

26.01.2024

Пам’ятка щодо попередження інфікування гострими респіраторними інфекціями

Респіраторні виділення утворюються, коли інфікована людина кашляє або чхає, що містить вірус, швидше за все, є основним засобом поширення хвороби.

Заходи:

  • безконтактне привітання;
  • гігієна рук: мийте руки часто і обережно з милом 40-60 секунд, ретельно промити і просушити, не торкайтеся немитими руками очей, носа та рота
  • дотримання респіраторної гігієни і етикету кашлю: прикривайте рот і ніс одноразовою серветкою при кашлі або чхання;
  • дистанція не менше півтора метри від інших людей у публічних місцях;
  • самоізоляція у разі появи респіраторних симптомів. Потрібно ізолюватися від тих, з ким проживаєте, настільки, наскільки це можливо. Особливо, якщо серед них є люди похилого віку. Зателефонуйте заздалегідь, перш ніж відвідати лікаря. Всі візити до лікаря повинні бути заздалегідь обговорені з Вашим лікарем, використовуючи номер, який надали.

Нагадаємо, найефективнішим захистом від ускладнень COVID-19 та грипу є вакцинація.  Інформацію про найближчі пункти вакцинації, де їхні адреси та графік роботи можна знайти за посиланням  або, зателефонувавши до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.   

Міністерство охорони здоров’я повідомляє, що протягом січня 2024 року на території України зареєстровано 9 випадків нового субваріанту штаму коронавірусу Омікрон – JN.1, який отримав назву «Дженні». Зокрема, 3 випадки вірусу виявили на Сумщині, по 2 випадки у Волинській та Черкаській областях та по одному у Рівненській і Запорізькій областях.  Вірус SARS-CoV-2 постійно мутує, проте набутий імунітет після щеплення знижує ризики ускладнень під час хвороби.  Рекомендований курс з первинної вакцинації проти коронавірусної інфекції та першого бустеру складається з 3 щеплень.

Будь ласка, користуйтеся виключно офіційними джерелами інформації МОЗ та МВС, на яких відображається інформація щодо епідемічної ситуації та профілактики захворювань.

При появі клінічних проявів: біль при ковтанні, чханні; нежить; головний біль; кашель; підвищення температури тіла; м'язовий біль - звертайтеся до поліклініки ДУ «ТМО МВС України по Кіровоградській області», де Вас проконсультують кваліфіковані лікарі та призначать обстеження й проведуть повноцінне лікування.

Попередньо можливо записатися на прийом за телефонами: (0522) 55-70-66, 050-539-46-99 або за посиланням на сайті "Запис до лікаря".

(с) 2024

Запис до лікаря