Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! В наявності путівки в МРЦ МВС "Хутір Вільний", "Кремінці", "Миргород" за інформацією звертатися за телефоном +380662848901

16.08.2023

Важливість проведення щорічного обов'язкового періодичного психіатричного та профілактичного наркологічного огляду

Психологи та психіатри Центу ПД та ППВ, продовжують роботу з військовослужбовцями та поліцейськими , які знаходяться на лікуванні в ДУ "ТМО МВС України по Кіровоградській області". Та не менш важливим є проведення щорічного обов'язкового періодичного психіатричного та профілактичного наркологічного огляду у воєнних умовах. Оскільки особиста стресова та психологічне навантаження може бути особливо високою серед військовослужбовців і співробітників поліції. Ось деякі ключові причини, які роблять цей процес незамінним:

· Збереження боєздатності та ефективності: Військові дії та воєнні задачі часто вимагають високого рівня фізичних та психічних зусиль. Психологічне обстеження допомагає виявити можливі проблеми у ментальному стані воїнів та співробітників поліції, що дозволяє реагувати своєчасно та надавати необхідну підтримку для збереження їх боєздатності та ефективності.

· Зниження ризику посттравматичних наслідків: У воєнних діях військовослужбовці та поліцейські часто стикаються з тривожними, травматичними та складними ситуаціями. Посттравматичний стрес може спричинити серйозні наслідки для психічного здоров'я, але вчасний профілактичний огляд може допомогти виявити та ліквідувати такі проблеми раніше.

· Збереження життя та психічного благополуччя: Психічний дискомфорт та травми можуть впливати на рішення, які приймають військові та поліцейські під час конфліктних ситуацій. Профілактичний огляд допомагає забезпечити підтримку для збереження життя та психічного благополуччя співробітників.

· Попередження подальших проблем: Рання ідентифікація психічних проблем дозволяє розпочати лікування та психотерапію, що знижує ризик розвитку серйозних психічних розладів у майбутньому.

· Збереження командного духу: Психічне здоров'я членів команди є ключовим для збереження їхнього командного духу та здатності працювати разом у стресових умовах. Тому, проведення щорічного обов'язкового періодичного психіатричного та профілактичного наркологічного огляду допомагає не тільки виявити проблеми, але й запобігти їхньому подальшому посиленню та сприяють підтримці ментального здоров'я та добробуту військовослужбовців і поліцейських у складних воєнних умовах.

(с) 2024

Запис до лікаря