Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! В наявності путівки в МРЦ МВС "Хутір Вільний", "Кремінці", "Миргород" за інформацією звертатися за телефоном +380662848901

18.04.2023

Еріксонівський гіпноз, як психопрофілактична та психокорекційна робота з військовослужбовцями та поліцейськими

Практичні психологи центру ПД та ППВ пройшли курс навчання за авторською програмою «Еріксоновська терапія та гіпноз» розробленою доктором психологічних наук, професором Є.Гейко та успішно використовують свої знання у роботі з військовослужбовцями та поліцейськими.

Еріксонівський гіпноз – це гіпнотична методика, названа по імені її засновника, американського психіатра і психолога Мілтона Еріксона. Це особливий «недирективний» підхід до індукції гіпнотичного трансу і його терапевтичного використання. Техніка введення в транс відрізняється поетичністю і особливою мовою образів, які знаходять свій шлях в підсвідомість людини через метафори. Головна особливість гіпнозу Еріксона полягає в м’якій символічній формі подання інформації.

Використання Еріксонівського гіпнозу з військовими дозволяє швидко і ефективно вирішити багато проблем. Для початку корисно максимально зміцнити «Я» пацієнта ресурсами, допомогти йому відтворити в трансі приємні, що викликають особливий душевний і фізичний комфорт, переживання радісних, наповнених позитивними емоціями подій, стану спокою, впевненості у власних силах.

Використання ресурсних трансів дозволяє швидко зменшити емоційну напруженість, дратівливість, послабити спалахи гніву, поліпшити сон пацієнтів. Для досягнення оптимального і стійкого ефекту гіпнотерапії необхідно навчити військового навичкам самогіпнозу. Регулярні заняття самогіпнозом, які вимагають певних зусиль це тренування сили волі і хороша практика у здоровому способі життя. Крім того, прийоми самогіпнозу займають 20-30 хвилин в день, дозволяють успішно долати поточні життєві стреси і стабілізують психічний стан людини.

Елементарна техніка самогіпнозу  полягає  в наступному:

  1. Для початку варто зайняти зручну позу, бажано таку, щоб було зручно просидіти в ній протягом півгодини і більше.
  2. Потім зосередити свою увагу на якомусь приємному матеріальному об’єкті: мальовничій картині, фотографії близької людини, скульптурі і т.д.
  3. Почати входження в транс варто з детального огляду обраного об’єкта.
  4. Розглядати потрібно з усіх боків, представляючи малюнок в іншій перспективі і навіть домальовуючи бажані, але відсутні деталі.
  5. Через кілька хвилин візуальна стимуляція почне супроводжуватися власними образами і фантазіями, які безпосередньо залежать від того, чи вибрано позитивніше, то більш приємні емоції виникнуть внаслідок.
  6. Транс може закінчитися засинанням, в цьому не має нічого поганого.

Дану техніку найкраще використовувати перед сном, щоб ввести в свідомість приємні образи, що детермінують думки і подальшу поведінку. 

Як висновок можна зазначити, що Еріксонівський гіпноз є одним з м’яких напрямків навіювання, яке дозволяє розкрити внутрішній потенціал людини. Суть методу полягає в створенні позитивних установок, в результаті людина повинна усвідомити власні сили та навчитись долати перешкоди.

Якщо відчуваєте потребу та зацікавила вищевказана методика ви можете записатися до наших психологів - це перший крок до вирішення психологічних проблем, які можуть вплинути на якість вашого життя. Наші професійні психологи пропонують індивідуальні консультації та терапію для лікування стресу, тривоги, депресії та інших проблем.

Реєстратура поліклініки завжди готова допомогти вам забронювати зручний час для консультації за телефоном +380505394699.

Не відкладайте на потім звернення до психолога - кожна проблема може бути вирішена, а наші психологи готові допомогти вам на кожному етапі.

(с) 2024

Запис до лікаря