Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! В наявності путівки в МРЦ МВС "Хутір Вільний", "Кремінці", "Миргород" за інформацією звертатися за телефоном +380662848901

06.12.2022

Психологами проведено заняття для військовослужбовців та поліцейських із застосуванням арт-терапевтичної техніки

Сьогодні, 06 грудня 2022 року, психологами центру ПД та ППВ проведене заняття із застосуванням арт-терапевтичної техніки „Правопівкульне малювання” для військовослужбовців та поліцейських.

Техніка „Правопівкульного малювання” підходить усім, як дорослим так і дітям. Арт- терапія допомагає вирішити внутрішні конфлікти, страхи, зняти стреси.    

Правопівкульне малювання як досить новий вид арт-терапії  дуже дбайливий, екологічний і безпечний метод, ненав’язливо зцілює психіку.

Ліва півкуля відповідає за логічні зв’язки, критику, правила і стереотипи. Права півкуля відповідає за просторово-образне мислення, творчі здібності, дозволяє мислити не тільки формами, а й образами.

При підйомі активності правої півкулі й балансування її з рівнем лівої відбуваються унікальні речі: збільшується продуктивність роботи мозку, підвищується швидкість прийняття рішень, включається режим натхнення, внутрішнього спокою.

Чим корисна ця техніка?

По-перше, малювання, як і будь-який вид творчості, допомагає людині розкрити свій потенціал і нестандартне мислення. Під час практики правопівкульного живопису розвиваються почуття сприйняття, уява, пам’ять.

По-друге, це допомагає боротися зі страхами, позбавитись від тривог, сприяє стабілізації емоційного стану.

По-третє, це чудовий варіант релаксу. Ви зможете розслабитися та присвятити час лише собі. Знов-таки, мета методики полягає в процесі, а не в результаті, і він зовсім не має Вас хвилювати.

Набуті навички вплинуть і на повсякденне життя: буде легше інтуїтивно знаходити цікаві рішення, реалізовувати нестандартні ідеї та не боятися проявляти себе.

У підсумку, Ваш справжній душевний стан відобразиться в картині на полотні. Ви виплеснете емоції та краще ознайомитеся зі своїм внутрішнім світом.

 

(с) 2024

Запис до лікаря