Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! В наявності путівки в МРЦ МВС "Хутір Вільний", "Кремінці", "Миргород" за інформацією звертатися за телефоном +380662848901

15.11.2022

Розпочато проведення щеплень проти грипу в лікарні (з поліклінікою)

Центр превентивної медицини ДУ «ТМО МВС України по Кіровоградській області» повідомляє, що розпочато проведення щеплень проти грипу  в лікарні (з поліклінікою), за адресою вул. Героїв Рятувальників,3.  

Вакцина «Ваксігрип тетра» (виробник Санофі Пастер, Франція) закуплена за рахунок коштів державного бюджету. Вакцина містить в собі інактивовані штами вірусів, які будуть циркулювати в епідсезоні 2022- 2023 років в Україні.

Нагадуємо, вакцинуватися від грипу дуже важливо. Це можна робити не лише на початку, а і впродовж усього епідсезону. Бо ризик захворіти на грип і мати тяжкі ускладнення є досить високим, особливо для людей із груп ризику.

До того ж ризик одночасного інфікування грипом і COVID-19 є дуже високим - у 6 разів вищий ризик смертності в разі поєднання цих інфекцій. Важливо, що вакцини від грипу і COVID-19 можна вводити в один день.

Важливо пам’ятати, що вакцинація від грипу не захищає від COVID-19 і навпаки. Згідно з останніми рекомендаціями Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики щодо поєднання вакцин, щеплення проти цих недуг можна робити в один день або з мінімальним інтервалом.  

Ліків проти грипу не існує, є лише симптоматичне лікування. Тому щороку потрібно вакцинуватися, бо штами грипу змінюються.

Щеплення проти грипу проводяться таким категоріям (працівники поліції, державні службовці, вільнонаймані працівники, медичні працівники, вагітні, пенсіонери та члени сімей).

Бажаючі отримати профілактичні щеплення можуть звертатися до дільничного лікаря лікарні (з поліклінікою) ДУ «ТМО МВС України по Кіровоградській області». Довідка за телефоном реєстратури: 0505394699.

(с) 2024

Запис до лікаря