Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! В наявності путівки в МРЦ МВС "Хутір Вільний", "Кремінці", "Миргород" за інформацією звертатися за телефоном +380662848901

02.09.2022

Забезпечення певних категорій осіб допоміжними засобами реабілітації

З початку військової агресії Російської Федерації проти України пройшли  зміни в нормативно правових актах стосовно реабілітації осіб з інвалідністю та забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення. Зокрема доповнено ст.4 Закону України «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні» абзацом 7, згідно якого дія Закону поширюється на осіб, які у період дії воєнного стану в Україні або окремих її місцевостях під час служби, трудової та іншої діяльності, проживання на відповідній території отримали поранення, контузію, каліцтво або захворювання внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України, перебуваючи безпосередньо в районах проведення воєнних (бойових) дій та у період здійснення воєнних (бойових) дій або в районах, що піддавалися бомбардуванням, авіаударам та іншим збройним нападам, у частині забезпечення їх допоміжними засобами реабілітації, медичними виробами, реабілітаційними послугами на підставі висновків лікарсько-консультативних комісій закладів охорони здоров’я чи рішень військово-лікарських комісій незалежно від встановлення їм інвалідності, у тому числі за кордоном, у порядку та на умовах, визначених Кабінетом Міністрів України.

Міністерство соціальної політики спільно із Фондом соціального захисту інвалідів видано Пам’ятку із забезпечення допоміжними засобами реабілітації. 

В Україні функціонує мережа підприємств, які розробляють та виготовляють протези та інші засоби допоміжної реабілітації за новітніми технологіями. Забезпечення категорій осіб виробами українського виробництва створює перевагу в технічному обслуговуванні та їх заміні. 

Громадянин має право сам обрати протезне підприємство. 

Перелік таких підприємств, які розташовані на території Кіровоградської області:
•    Український науково-дослідний інститут протезування м. Харків - Адреса: м. Кропивницький вул.Волкова, 13 б, тел. 0934079046 
•    Центр протезування Ортопед. Адреса: м. Кропивницький вул. Вокзальна, 64, тел. 0663822139, 0506417097, e-mail: [email protected]
•    Кіровоградська протезно-ортопедична дільниця Полтавського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства. Адреса: м. Кропивницький проїзд Тінистий, 8, тел.56-33-53.

Отримати додаткову інформацію в Кіровоградському відділенні Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю можна за телефоном 0991968991. Адреса Фонду: 25009, м. Кропивницький, вул. Соборна, 7А, телефон/факс: (0522) 33-22-69, електронна пошта: [email protected], [email protected]. (Графік роботи відділення: Пн-Чт – 09:00-18:00, Пт – 09:00-16:45, обідня перерва 13:00-13:45).

(с) 2024

Запис до лікаря