Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! В наявності путівки в МРЦ МВС "Хутір Вільний", "Кремінці", "Миргород" за інформацією звертатися за телефоном +380662848901

13.08.2020

Послаблення карантинних заходів не скасовує правил безпеки щодо COVID-19

В країні вже третій місяць діє послаблення карантинних заходів щодо COVID-19. Ці заходи вводились поступово і на сьогодні вони продовжуються. Деякі громадяни сприйняли це як відміну всіх обмежень. Тому в цьому місяці фіксуються високі рівні захворюваності на COVID-19. За даними МОЗ України найвищі рівні були зареєстровані з 6 серпня по 8 серпня 2020 року (06.08.- 1318, 07.08. – 1453, 08.08 -1489).  Станом на 13 серпня 2020 року зафіксовано черговий антирекорд за добовою кількістю заражених – 1592 випадки. Це найвищий показник за весь період пандемії COVID-19 в Україні. Найбільше нових випадків за останню добу зафіксували у Харківській (209), Львівській (166), Івано-Франківській (138), Чернівецькій (130) та Одеській (114) областях, а також у Києві (133). Всього за весь період епідемії в Україні офіційно підтвердили 86140 випадків інфікування, 1992 людини з коронавірусом померли, 46216 пацієнтів одужали.

В Кіровоградській області за весь період зафіксовано 733 випадки, в т.ч. за останню добу 5 випадків.

Звертаємо увагу осіб, які мають право на медичне обслуговування в лікарні (з поліклінікою) ДУ «ТМО МВС України по Кіровоградській області», що необхідно виконувати всі рекомендації щодо запобігання поширення та профілактики COVID-19 при виконанні службових обов’язків та в побуті.

Основні рекомендації розроблені ВООЗ та МОЗ України:

  1. Дотримання фізичної дистанції та самоізоляція. Фізичне дистанціювання – це дотримання безпечної дистанції щодо інших людей, перебувати на відстані не менше 1,5 метра одне від одного.  Самоізоляція  – це обмеження контактів хворих із симптомами COVID-19 для запобігання подальшому поширенню хвороби.Регулярна і ретельна обробка рук дезінфектантом із вмістом спирту не менше 60% або миття їх теплою водою з милом протягом 20–40 секунд.
  2. Уникайте місць великого скупчення людей. Там набагато вища ймовірність опинитися в тісному контакті з особою, інфікованою COVID-19.
  3. Не торкайтеся руками очей, рота, носа.  Брудними руками  можна перенести вірус на слизові оболонки очей, носа чи рота. Звідти він здатний потрапити в організм. Саме тому ця порада  дуже важлива. Якщо все ж таки необхідно доторкнутися до обличчя, скористайтеся чистою серветкою, яку після використання  викинути у сміттєвий контейнер.
  4. Дотримуйтеся правил респіраторної гігієни дихання та кашлю. Під час кашлю або чхання необхідно прикривати рот і ніс згином ліктя або серветкою. Використану серветку  викинути і вимити руки. Правила респіраторної гігієни допоможуть вам захистити інших від грипу та ГРВІ, зокрема COVID-19.
  5. Використовуйте маску чи респіратор. В  усіх громадських місцях ви маєте бути в масці чи респіраторі (у транспорті, зупинки громадського транспорту, магазини, ринки, державні установи, медичні заклади, дитячі майданчики та інше). Якщо вам необхідно вийти з дому, надягайте маску.
  6. При підвищенні температури, появі кашлю та утрудненого дихання, втраті нюху чи смаку необхідно звертатися до дільничного лікаря в поліклініку лікарні (з поліклінікою) ДУ «ТМО МВС України по Кіровоградській області». Телефон реєстратури  0(522)557066.

Виконання цих простих правил захистить Вас та ваших близьких  від COVID-19 та інших вірусних захворювань.

Пам’ятайте хворобу легше попередити, чим лікувати!

Центр превентивної медицини ДУ «ТМО МВС України по Кіровоградській області»

(с) 2024

Запис до лікаря