Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! В наявності путівки в МРЦ МВС "Хутір Вільний", "Кремінці", "Миргород" за інформацією звертатися за телефоном +380662848901

05.08.2020

Щодо продовження планових щеплень

Згідно із рекомендаціями ВООЗ, відмова від проведення планової вакцинації або навіть переривання на короткий період (планової – відповідно до національного календаря щеплень) імунізації, призведуть до підвищення ймовірності спалахів вакцинокерованих інфекцій або зростання кількості випадків захворювань, яким можна запобігти шляхом вакцинації. Це буде додатковим навантаженням на систему охорони здоров’я України, яка вже й так перевантажена через пандемію COVID-19.

Згідно Постанови МОЗ України від 22.04.02020 року «Про організацію заходів з імунізації в умовах пандемії коронавірусної хвороби (COVID-19)» з метою протидії поширенню інфекційних хвороб, яким можна запобігти шляхом проведення імунопрофілактики в умовах пандемії коронавірусної інфекції (COVID-19), необхідно продовжити заплановані щеплення проти правцю, дифтерії та кору згідно затвердженого графіку.

Рекомендована вакцинація серед осіб з груп ризику  від сезонного грипу в передепідемічний для грипу період.

Планову вакцинацію людей з ознаками ГРЗ не здійснюється до моменту одужання.

Вакцинацію людей, що перебували на самоізоляції через COVID-19 і контактних осіб, можна здійснювати після закінчення періоду самоізоляції у разі відсутності симптомів респіраторної інфекції.

Як зазначають фахівці вакцинувати людей, що мали лабораторно підтверджений випадок COVID-19, можна після одужання (відповідно до прийнятого визначення).

В лікарні (з поліклінікою) ДУ «ТМО МВС України по Кіровоградській області» створені всі належні умови для проведення планової імунізації з дотриманням санітарних норм. Лікарня забезпечена в достатній кількості імунобіологічними препаратами для проведення щеплень проти дифтерії, правцю і кору.

За довідками звертатися до адміністрації лікарні або дільничних лікарів терапевтів.

(с) 2024

Запис до лікаря