Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! В наявності путівки в МРЦ МВС "Хутір Вільний", "Кремінці", "Миргород" за інформацією звертатися за телефоном +380662848901

16.03.2020

Які документи потрібні для отримання членами сімей ветеранів ОВС довідки про право на пільги, що передбачені Законом № 203/98-ВР

Дружина (чоловік) ветерана органів внутрішніх справ за його життя користується пільгами як член сім’ї ветерана. Після смерті ветерана його вдова (вдівець), відповідно до статті 7 Закону України «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист», сама (сам) набуває статусу особи, яка є пільговиком.

Вдови (вдівці) померлих (загиблих) ветеранів органів внутрішніх справ, та члени їх сімей, які перебувають на їх утриманні, користуються пільгами, передбаченими пунктами 6 – 9 статті 6 Закону Закон № 203/98-ВР»

У разі, коли право на одну і ту саму пільгу передбачено різними нормативно-правовими актами, ця пільга надається по одному із них за вибором. Позбавляються права на пільги члени сімей ветеранів органів внутрішніх справ лише на період відбування ними призначеного судом покарання у вигляді позбавлення волі.

Пільги, передбачені пунктом 6 статті 6 цього Закону, надаються за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Для отримання довідки про право на пільги, що передбачені Законом № 203/98-ВР, вдовами (вдівцями) померлих (загиблих) ветеранів органів внутрішніх справ до Секторів подаються наступні документи:

відповідна заява;

копія посвідчення «Ветеран органів внутрішніх справ» померлого ветерана (у разі наявності);

копії (1,2,3,10, реєстрація) сторінок паспорта вдови (вдівця);

копія свідоцтва про шлюб;

копія свідоцтва про смерть;

копія довідки МСЕК (у разі визнання ветерана особою з інвалідністю).

копія витягу з наказу про звільнення з органів внутрішніх справ померлого, де зазначено календарну вислугу років, копія розрахунку вислуги років або послужного списку.

У разі необхідності Сектором надається допомога в отриманні зазначених документів.

Сектор із соціально-гуманітарних питань

(с) 2024

Запис до лікаря