Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! В наявності путівки в МРЦ МВС "Хутір Вільний", "Кремінці", "Миргород" за інформацією звертатися за телефоном +380662848901

22.10.2019

Сучасні методи діагностики захворювань шкіри

На сьогоднішній день набирає активності використання дерматоскопії, як  сучасного ефективного методу діагностики захворювань шкіри. Цей метод досліджень шкірних утворень виключає операційне втручання в організм людини. При цьому проводиться візуальна оцінка численних морфологічних ознак, які не можна побачити неозброєним оком, що сприяє встановленню клінічного діагнозу практично всіх пігментних утворень на поверхні шкіри. Використання дерматоскопії поліпшує клінічну діагностику всіх пігментних та безпігментних уражень шкіри. За допомогою дерматоскопу можливе збільшення в десять разів невусу для детального вивчення його структури. Дерматоскопія має важливу перевагу: вона не має протипоказань і може застосовуватися для різних груп пацієнтів на ранніх стадіях захворювання.

Дерматоскопія дозволяє достеменно встановити природу новоутворення шкіри, встановити  ступінь небезпечності невусу (родимки) та його вид на підставі даних про його форму та колір. Лікар отримує десятикратне збільшення родимки, а освітлення ділянки за допомогою галогенової лампи подібне епілюмінісцентній мікросопії падаючого світла дозволяє більш ретельно вивчити структуру невусу, виявити найдрібніші зміни його розвитку в динаміці при повторних зверненнях. Пацієнти, що належать до групи ризику мають можливість постійного спостереження за зміною кольору, форми і розміру родимок.

 Завдяки методу дерматоскопії можна  запідозрити злоякісне  новоутворення (меланома,базіліома, пласкоклітинний рак шкіри),  диференціювати тип пухлини (доброякісний це чи злоякісний новоутвір), а також обстежити інші захворювання шкіри і провести діагностику бородавок, папілом, пігментних невусів. Виявлення захворювань на ранніх стадіях розвитку – це запорука скорішого та остаточного видужання.

Даний метод абсолютно безболісний і дає можливість роздивитись і оцінити структури, які неможливо розпізнати застосовуючи інші методи діагностики. Достовірність дерматоскопічного дослідження становить 95%.

Процедура схожа на УЗД: до ділянки шкіри, яка підлягає обстеженню прикладають дерматоскоп, який, освітивши новоутворення яскравим променем світла, дозволяє отримати багаторазово збільшене зображення.  Обстеження дозволяє визначити проблемні ділянки на шкірі в лічені хвилини.

Лікарня ( з поліклінікою) ДУ “ТМО МВС України по Кіровоградській області” запрошує на обстеження до дерматолога всіх бажаючих. Довідки за телефоном реєстратури 55-70-66.

(с) 2024

Запис до лікаря