Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! В наявності путівки в МРЦ МВС "Хутір Вільний", "Кремінці", "Миргород" за інформацією звертатися за телефоном +380662848901

01.12.2023

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Фахівці відділу інфекційного контролю з працівниками лікарні (з поліклінікою) долучилися до підвищення поінформованості ВІЛ/СНІДу та привернули увагу щодо попередження загрози інфікування та зменшення поширення СНІДу.

У маніпуляційному кабінеті обговорили послідовність дій під час здійснення забору крові, а також наголошено на дотриманні безпеки поводження з гострими предметами при проведенні проколу для забору крові, гігієнічної обробки рук антисептиком під час проведення процедури, використання засобів індивідуального захисту, поводження з медичними відходами, зберігання й транспортування проб крові для дослідження.

Звернули увагу персоналу лабораторії на етапи проведення виявлення антитіл до вірусу імунодефіциту людини при використанні швидких тестів з метою якісного визначення антитіл у зразках крові пацієнтів.

Нагадали пацієнтам щодо небезпеки ВІЛ/СНІДу, клінічних проявів, симптомів та стадії ураження ВІЛ-інфекцією імунної, нервової, лімфатичної та інших систем організму, а також статистичних даних захворюваності в країні, шляхів інфікування та способів профілактики.

Зосередили увагу з лікарями-стоматологами на послідовності дій під час надання стоматологічної допомоги та проведення стоматологічних процедур, які зазвичай пов'язані з кров'ю, що є середовищем, яке містить вірус. Акцент було зроблено на наступних моментах: підготовка робочого місця, вибір необхідних матеріалів і виробів, виконання гігієнічної обробки рук, використання засобів індивідуального захисту, поводження з медичними відходами.

 

(с) 2024

Запис до лікаря