Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! В наявності путівки в МРЦ МВС "Хутір Вільний", "Кремінці", "Миргород" за інформацією звертатися за телефоном +380662848901

17.11.2023

Всесвітній тиждень правильного використання антибіотиків

Щороку у листопаді проводиться Всесвітній тиждень правильного використання антибіотиків. Його метою є підвищення поінформованості громадськості в усьому світі про проблему стійкості до протимікробних препаратів, щоб не допустити її подальшого розвитку та поширення.

9 листопада фахівці відділу інфекційного контролю з працівниками лікарні (з поліклінікою) провели захід до Всесвітнього тижня обізнаності про антибіотики.

Обговорили раціональний підхід до призначення антибіотиків на основі визначення чутливості мікроорганізмів до них, проблеми та тенденції розвитку антибіотикорезистентності збудників бактеріальних інфекцій, також зосередилися на результатах застосування антибіотиків відповідно до змін до Стандарту медичної допомоги «Раціональне застосування антибактеріальних і антифунгальних препаратів з лікувальною та профілактичною метою», результати впровадження адміністрування антимікробних препаратів у стаціонарі та питаннях визначення чутливості до антибіотиків мікроорганізмів, що контамінують вогнепальні та мінно-вибухові рани поранених внаслідок бойових дій.

(с) 2024

Запис до лікаря