Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! В наявності путівки в МРЦ МВС "Хутір Вільний", "Кремінці", "Миргород" за інформацією звертатися за телефоном +380662848901

23.10.2023

Участь у семінарі «Роль медичної сестри в інфекційному контролі»

20 жовтня 2023 року у м. Києві за підтримки Центру громадського здоров’я МОЗ України відбувся семінар на тему «Роль медичної сестри в інфекційному контролі» в якому взяла участь інструктор з гігієни рук відділу інфекційного контролю Тамара Глоба.

Ініціювали семінар керівник відділу антимікробної резистентності та інфекційного контролю Роман Колесник та головний фахівець з антимікробної резистентності та інфекційного контролю Центру громадського здоров’я МОЗ України Олеся Крилова.

Доповідачами та модераторами були висвітленні актуальні питання сьогодення в закладах охорони здоров’я:

  • використання засобів індивідуального захисту;
  • зв'язок антибіотикорезистетності з гігієною рук;
  • ефективність підходів до прибирання і дезінфекції приміщень;
  • догляд за сечовими катетерами;
  • поводження з медичними відходами.

За результатами семінару було проведено тестування учасників та видані сертифікати безперервного професійного розвитку з балами.

Інструктором з гігієни рук Тамарою Глобою підготовлена та проведена презентація результатів семінару з медичними працівниками установи.

Набуті знання та практичні навички планується застосовувати в структурних підрозділах  лікарні (з поліклінікою) ДУ «ТМО МВС України по Кіровоградській області» з метою профілактики інфекційних захворювань та попередженню їх ускладнень.

(с) 2024

Запис до лікаря