Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! В наявності путівки в МРЦ МВС "Хутір Вільний", "Кремінці", "Миргород" за інформацією звертатися за телефоном +380662848901

19.07.2023

Щоденник вдячності, або як самому змінити своє життя?

Сьогодні, в умовах воєнного стану, підвищеної напруженості і збільшенні об’ємів роботи робітники медичної галузі, поліцейські, військові є представниками одних з найбільш вразливих  категорій населення  і ризикових професій. Це не може не відображатись на настрої, емоційному фоні, самооцінці та впевненості в собі, світосприйнятті та ін. Часто нам всім здається, що ситуація вийшла з під контролю і ми кожен день проживаємо так, що не знаємо чи буде завтра. Якщо ви дивитеся в майбутнє крізь призму песимізму, постійно перебуваєте в зневірі і депресивному стані, щире вірите, що нічого хорошого в цьому житті ні з вами, ні з іншими людьми статися не може, щоденник подяки – це саме те, що вам потрібно! Він не тільки допоможе вам виробити звичку дякувати, але і зробить цей корисний навик частиною вашого повсякденного життя. Вся справа в тому, що завдяки їй ми вчимося цінувати те, що маємо на даний момент. А коли ми вміємо цінувати те, що вже маємо, то все добре в нашому житті починає зростати і зростати в геометричній прогресії.

Ведучи щоденник ми свідомо беремо під контроль власне життя – це є одна з головних умов, дотримання яких допоможе вам з звичайної людини перетворитися в успішну, щасливу, самодостатню і духовно розвинену особистість! Ведення щоденника подяки можна по праву назвати одним з найбільш популярних і ефективних способів рішення багатьох проблемних життєвих ситуацій, бо універсальною мовою щастя є вдячність.


Щоденник подяки – це вид особистого щоденника, суть ведення якого полягає в тому, що людина записує в нього все те, за що він відчуває подяку. Щоденник подяки є одним з ефективних психологічних інструментів, за допомогою яких можна змінити світогляд, поліпшити настрій і підвищити самооцінку.


Декілька обов’язкових пунктів, які пацієнти заповнюють кожного дня до вирішення проблемної ситуації (можна змінювати форму щоденника в залежності від контексту проблеми):

  • У чому моя проблема?
  • Які знання, вміння, навички я маю, щоб подолати її?
  • Чого мені не вистачає для вирішення проблеми?
  • Моя подяка за те, що я сформулював і усвідомлюю: проблему, наявні знання, вміння та навички, знаходжуся в пошуку рішення її…

Щоденник подяки дає можливість переглянути поблему з різних ракурсів і налаштуватися на усвідомлену подяку, яка допомагає змінити життя в кращу сторону. Чим більше причин для подяки ми намагаємося знайти, тим легше нам стає їх відшукати.

Психологи центру ПД та ППВ успішно практикують дану вправу у пацієнтів нашого закладу та мають позитивні результати. Вплив заняття говорить сам за себе: люди відроджують в собі надію на позитивне майбутнє, долають власні комплекси та стереотипи, знаходять резерви і формують мотиваційний потенціал для впровадження власних планів, цілей та переосмислення життя, яке відчувають і створюють самі своїми руками.

(с) 2024

Запис до лікаря