Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! В наявності путівки в МРЦ МВС "Хутір Вільний", "Кремінці", "Миргород" за інформацією звертатися за телефоном +380662848901

14.06.2023

Стратегії самопідтримки та збереження родинного зв’язку під час війни, яка розділила рідних, що перебувають за кордоном

Війна і агресія РФ проти України стали випробуванням не тільки для країни в цілому, але й для безлічі сімей, які стали розділеними. Через нестабільність та небезпеку багато людей були змушені змінити свої життя, виїхавши за кордон у пошуках безпеки, чоловіки відправили своїх дружин та дітей, а самі залишились боронити свою землю від ворога, для забезпечення майбутнього.
Данна тема стала актуальною, тому, що серед співробітників ОВС та військовослужбовців НГУ є ті хто чекає на своїх рідних вдома. Справитись з фактом перебування вдома одному, тоді як ваша сім’я знаходиться за кордоном, може бути надзвичайно складною ситуацією. Тому психологи Центру ПД та ППВ проводять профілактичні бесіди для співробітників та військовослужбовців, на яких обговорюють кроки подолання випробування і збереження емоційної та фізичної стійкості:
1.    Зберігайте зв’язок з сім’єю ( використовуйте всі можливі комунікаційні засоби, щоб зберегти зв’язок з вашою сім’єю за кордоном). Регулярно спілкуйтеся по телефону, відео дзвінку, електронній пошті. Знайте, що вони дбають про вас і підтримують на відстані.
2.    Забезпечте емоційну підтримку для себе. Розлука з родиною може призвести до стресу та емоційного напруження. Знайдіть способи, які допоможуть вам розслабитись і зняти напруження, наприклад, займайтеся фізичною активністю, хобі, пишіть щоденник. Розмовляйте з колегами, які переживають подібну ситуацію.
3.    Розробіть розклад і план відпочинку. Важливо збалансувати роботу і відпочинок.
4.    Зверніться до психологічної підтримки. Вам доступні психологічні послуги та консультації. Не соромтесь звертатись до фахівців, які можуть надати вам допомогу і стратегії для подолання емоційних труднощів, пов’язаних з розлукою з родиною.
5.    Визначте свої цілі та мотивацію. Запам’ятайте, чому ви робите те, що робите. Визначте свої цілі та мотивацію в службі своєї країни. Це може стати джерелом сили і впевненості, в тому що ваша робота має вагому цінність і допомагає захищати людей і вашу родину.
6.    Дотримуйтесь режиму і дисципліни. Створіть режим дня, дотримуйтесь робочих графіків та плануйте свій час ефективно.
7.    Будьте вдячними за підтримку. Пам’ятайте, що у вас є підтримка від рідних, друзів, колег та співвітчизників. Будьте вдячними за цю підтримку. Вона може зміцнити ваші стосунки.
8.    Не відмовляйтесь від мрій та планів на майбутнє. 

Ці поради допоможуть вам пережити розлуку з родиною під час війни. Бережіть себе і знаходьте силу у своїх близьких та підтримці навколо вас.
 

(с) 2024

Запис до лікаря