Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! В наявності путівки в МРЦ МВС "Хутір Вільний", "Кремінці", "Миргород" за інформацією звертатися за телефоном +380662848901

27.12.2022

Проведена профілактична та психокорекційна робота з співробітниками Національної поліції

Сьогодні, 27 грудня 2022 року, практичними психологами Центру ПД та ППВ ДУ «ТМО МВС України по Кіровоградській області» проведена профілактична та психокорекційна робота з співробітниками Національної поліції.

Діяльність працівників Національної поліції належить до числа професій підвищеного ризику та характеризується найбільш високим рівнем екстремальності та професійного стресу.

Служба поліцейських полягає в необхідності виконання службових і професійних обов'язків в умовах, які ускладнені впливом емоційних і фізичних стресових факторів. В такій обстановці до поліцейських ставляться значно вищі вимоги не тільки в плані професійної підготовки, але й до їх особистих якостей, емоційно-ділової стійкості та до фізичного і психічного здоров'я.

Робота працівників поліції перетинається з дією різноманітних стресогенних факторів: небезпека для життя і здоров'я, невизначеність та раптова зміна обстановки професійної діяльності, необхідність безперервного логічного та психологічного аналізу значної кількості інформації, напружена увага, висока відповідальність за якість виконання, за життя та здоров'я громадян потребують мобілізації всіх фізичних та психічних можливостей правоохоронців, їх вмінь керувати своїми почуттями та станом.

З метою поліпшення психоемоційного стану поліцейських в Центрі ПД та ППВ ДУ «ТМО МВС України по Кіровоградській області» проводиться індивідуальна психокорекційна  робота з поліцейськими, які знаходяться в стані емоційної напруженості або соціально-психологічної дезадаптації.

Також проводячи щорічний профілактичний огляд за результатами психологічного скринінг-діагностичного обстеження, бесіди та додаткових психологічних методик, практичний психолог робить висновок про емоційний стан обстежуваного поліцейського.

За результатами психологічного обстеження психологи Центру ПД та ППВ інформують психологів служби психологічного забезпечення про виявлення осіб зі станом емоційної напруженості, соціально-психологічної дезадаптації, підвищення рівня агресивності, які потребують соціально-психологічної допомоги.

(с) 2024

Запис до лікаря