Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! В наявності путівки в МРЦ МВС "Хутір Вільний", "Кремінці", "Миргород" за інформацією звертатися за телефоном +380662848901

21.12.2023

Допомога військовослужбовцям, які отримали поранення

Відповідно до наказу МВС України від 25.09.2018 № 787 «Про організаційно-штатні зміни у МВС» при ДУ «Територіальне медичне об’єднання МВС України по Кіровоградській області» з травня 2023 року почав свою діяльність Сектор соціального захисту і супроводу постраждалих та членів їх сімей. Сектор надає допомогу військовослужбовцям НГУ, ДПСУ, особам рядового та начальницького складу служби цивільного захисту, поліцейським, які отримали поранення (перебувають на лікуванні), в тому числі потребують протезування, звільненим з полону, членам сімей померлих (загиблих), зниклих безвісті, захоплених в полон або заручниками.

Одним із напрямків роботи з такою категорією військовослужбовців є супровід реалізації засад безбар’єрного відновлення втрачених або відсутніх документів, які військовослужбовці через інвалідність чи хворобу не можуть отримати безпосередньо у відповідних підрозділах.

Так, наприкінці жовтня 2023  року до Сектору звернувся військовослужбовець 49-річний Олександр, якому ампутували кінцівку і на момент звернення перебував на стаціонарному лікуванні в ДУ «ТМО МВС по Кіровоградській області» з проханням надати йому допомогу у відновленні паспорту громадянина України, оскільки попередній паспорт чоловік втратив.

Сектором було організовано виїзд до Кропивницького сектору УДМС щодо оформлення паспорта громадянина України. За процедурою працівник підрозділу Міграційної служби відвідала стаціонарне відділення для підтвердження тотожності зазначеної особи за наявною фотокарткою та отримання власноручного підпису заявника для подальшого сканування із застосування засобів Єдиного державного демографічного реєстру.

Після проведення процедури, передбаченої законодавством, готову ID-картку було вручено Олександру у палаті лікарні.

 

(с) 2024

Запис до лікаря