Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! В наявності путівки в МРЦ МВС "Хутір Вільний", "Кремінці", "Миргород" за інформацією звертатися за телефоном +380662848901

13.09.2023

Правопівкульне малювання як метод арт-терапії у роботі з військовослужбовцями

У час війни спокій та рівновага схожі на вершини, яких дістати важко, проте дуже необхідно. І саме арт-терапія доказала свою незаперечну дієвість для людей, які опинились в стресових умовах військових дій. Вона допомагає притупити біль від пережитого жахіття, переключитись на радість творчості, цікаві відкриття, спокій та споглядання прекрасного.

Техніка правопівкульного малювання – це тимчасове відключення лівої півкулі головного мозку і підключення правої. Ця методика спрямована на те, щоб відключити раціональність і з головою поринути у свій внутрішній світ, свої почуття та емоції. Це психологічний тренінг, який дозволяє розслабитися, зняти бар’єри, що сковують індивідуальність і творчі можливості особистості, іншими словами, – активізувати роботу правої півкулі.

На базі ДУ «ТМО МВС України по Кіровоградській області» практичними психологами активно застосовується арт-терапія, а саме техніка правопівкульного малювання у роботі з військовослужбовцями.

Чим корисна ця техніка?

  • по-перше, малювання, як і будь-який вид творчості, допомагає людині розкрити свій потенціал і нестандартне мислення. Під час практики правопівкульного живопису розвиваються почуття сприйняття, уява, дрібна моторика та навіть пам’ять.
  • по-друге, це допомагає боротися зі страхами: спочатку зі страхом білого аркушу, критики своєї техніки, а потім і повсякденних явищ.
  • по-третє, це чудовий варіант релаксу. Людина зможе розслабитися та присвятити час лише собі.

Набуті навички вплинуть і на повсякденне життя: буде легше інтуїтивно знаходити цікаві рішення, реалізовувати нестандартні ідеї та не боятися проявляти себе.

(с) 2024

Запис до лікаря