Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! В наявності путівки в МРЦ МВС "Хутір Вільний", "Кремінці", "Миргород" за інформацією звертатися за телефоном +380662848901

06.06.2023

Психологічна реабілітація військовослужбовців

На базі ДУ «ТМО МВС України по Кіровоградській області» лікарі-психіатри та практичні психологи надають психологічну та психіатричну допомогу пораненим та звільненим з полону військовослужбовцям Національної гвардії України та поліцейським.

В умовах війни страждає психічне здоров'я у всіх людей. Але у військових, які побували у гарячих точках, ця проблема стоїть особливо гостро. Практично кожен із них потребує допомоги.

Психологічна реабілітація військовослужбовців є важливим процесом для відновлення їх психічного здоров'я та психологічної стійкості після досвіду воєнних дій або інших стресових ситуацій, пов'язаних зі службою. Цей процес може допомогти військовим уникнути або подолати післявоєнні стресові розлади, тривожність, депресію та інші проблеми, що можуть виникнути в результаті їхнього службового досвіду.

У нашому закладі спеціалісти використовують комплекс заходів, які спрямовані на відновлення психологічних функцій організму. При своєчасному проведенні цих комплексів людина зможе швидко адаптуватись до мирного життя та уникнути багатьох проблем.

У своїй діяльності психіатри та психологи Центру ПД та ППВ використовують основні принципи психологічної реабілітації військових.

Оцінка та діагностика

Початкова оцінка психологічного стану військовослужбовців допомагає виявити проблеми і потреби, що виникають у результаті їхньої служби. Це може включати оцінку рівня стресу, тривожності, депресії, посттравматичного стресового розладу (ПТСР) та інших психологічних проблем.

Проведення індивідуальної психотерапії

Військовослужбовці можуть отримати підтримку від психолога або психіатра, який спеціалізується на роботі з ветеранами або військовослужбовцями. Індивідуальні заняття можуть допомогти розуміти та обробляти емоційний дистрес, виробляти стратегії копінгу зі стресом та розвивати навички саморегуляції.

Проведення індивідуальних психокорекційних робіт

У своїй роботі психологи підбирають індивідуальний підхід до кожного клієнта і вибирають методи психокорекції, які можуть найбільше сприяти досягненню позитивних результатів. Вибір конкретного методу залежить від потреб, проблем та цілей, які військовослужбовець висловлює.

Також є можливість звернутися за допомогою до лікарів мультидисциплінарної реабілітаційної команди, якщо військовий має фізичну травму та перебуває в умовах стаціонару.

У своїй роботі практичні психологи відмітили дуже гарне поєднання психологічної реабілітації та фізичної терапії, яка дає дуже гарні результати в оновленні фізичного і психологічного здоров'я військових з фізичними травмами. Психологічна реабілітація допомагає військовослужбовцям подолати емоційні та психологічні труднощі, які можуть виникнути в наслідок фізичної травми.

 

(с) 2024

Запис до лікаря