Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! В наявності путівки в МРЦ МВС "Хутір Вільний", "Кремінці", "Миргород" за інформацією звертатися за телефоном +380662848901

17.05.2023

Проводиться робота з системи адаптації ветеранів-військовослужбовців з високим рівнем мілітарної ідентичності

Психологами ДУ «ТМО МВС України по Кіровоградській області» 16.05.2023 була запланована та висвітлена тема «Системи адаптації ветеранів-військовослужбовців з високим рівнем мілітарної ідентичності». Робота проводиться  з пацієнтами стаціонару нашого закладу.

Мілітарна ідентичність є одним з визначальних чинників реадаптації до цивільного життя осіб з важкими наслідками бойових поранень. При рекрутуванні військовослужбовця є висока ймовірність глибокої ресоціалізації/альтернації та засвоєння мілітарної культури, що стає причиною складнощів із соціальною адаптацією після демобілізації або звільнення з армії за станом здоров’я.

Пацієнти виражають скарги на: неспроможність ідентифікувати себе, як громадянин, а не воїн; адаптуватися у суспільстві; гармонізувати сімейні стосунки по причині високого рівня міліарної ідентичності, особливостей сформованого на фронті світогляду та виду мислення і поведінки.

Пацієнтам проводиться патопсихологічне дослідження, рекомендовано і відпрацьовуються психокорекційні заняття з даної проблематики. В роботі використовуються методи когнітивної психотерапії, аутотренінгу, десенсибілізації. Результатом є покращення емоційного стану військовослужбовців, зниження рівня мілітарної ідентичності, полегшення прийняття соціального статусу цивільного громадянина та набуття професійної ідентичності для успішної інтеграції в суспільстві.

(с) 2024

Запис до лікаря