Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! В наявності путівки в МРЦ МВС "Хутір Вільний", "Кремінці", "Миргород" за інформацією звертатися за телефоном +380662848901

04.05.2023

5 травня – всесвітній день гігієни рук

Дата обрана невипадково: 5-й день 5-го місяця символізує 5 пальців на кожній руці. Цей день покликаний нагадати про важливість гігієни рук для збереження здоров’я та життя: як у будь-який інший час, так і зараз, у період пандемії коронавірусу.

Як зазначає Центр громадського здоров’я МОЗ України, руки є одним із основних факторів ризику розповсюдження хвороботворних мікроорганізмів.

Найбруднішими предметами, з якими щодня стикається більшість людей, є мобільні та стаціонарні телефони, письмові столи, клавіатура та комп’ютерна мишка, кнопки ліфта, вимикачі світла, дверні ручки та усі поруччя.

Тож важливо не забувати мити руки:

- на початку та в кінці робочого дня;

- перед приготуванням, прийомом та роздачею їжі;

- після відвідування туалету або зміни підгузка;

- перед використанням контактних лінз;

- перед обробкою ран;

- перед прийомом ліків;

- після контакту з брудними предметами чи поверхнями;

- після контакту з тваринами;

- після контакту з будь-якими біологічними рідинами (кров, слина тощо).

Для миття рук рекомендовано використовувати рідке мило з дозатором. Важливо пам’ятати, що вода і звичайне туалетне мило не вбиває мікроорганізми, тому ефективність миття залежить лише від того, наскільки ретельно ви трете долоні. Але навіть цей простий процес, якщо він зроблений правильно, допомагає видалити до 90% мікробів з рук.

(с) 2024

Запис до лікаря