Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! В наявності путівки в МРЦ МВС "Хутір Вільний", "Кремінці", "Миргород" за інформацією звертатися за телефоном +380662848901

02.03.2023

Щеплення від правця та дифтерії обов’язок кожного

Центр превентивної медицини ДУ «ТМО МВС України по Кіровоградській області» повідомляє, що профілактичні щеплення від дифтерії та правця проводяться для осіб, які мають право на обслуговування в закладах охорони здоров’я МВС в поліклініці лікарні (з поліклінікою) ДУ «ТМО МВС України по Кіровоградській області» за адресою м.Кропивницький, вул. Героїв Рятувальників, 3,  щоденно з 8.00 до 15.00, крім суботи та неділі.

Вже рік як в Україні  триває війна. Під час війни ризик отримати травми збільшується в рази. Зростає загроза правцю, який передається при потраплянні до рани забрудненого ґрунту, через травмування гострими предметами (наприклад, цвях, арматура, уламки деревини, тощо)  В умовах скупчення і переміщення великої кількості людей зростає ризик розповсюдження небезпечних інфекцій, включаючи  дифтерію.  Дифтерія і правець - небезпечні інфекційні захворювання, які можуть призвести не тільки до тяжких ускладнень, але навіть до смерті. Природного захисту проти інфекційного ураження не існує, а імунітет після перенесеного захворювання зовсім нетривалий. Захиститися від хвороби допоможе тільки вакцинація. Щеплення проводиться безкоштовно.

Ревакцинація дорослих проводиться кожні 10 років без вікових обмежень вакциною зі зменшеним вмістом антигена АДП-М.

На сьогоднішній день поліклініка забезпечена АДП-М анатоксином в повному обсязі. Бажаючим необхідно звернутися до лікаря-терапевта поліклініки.  Довідки за телефон реєстратури:+380505394699.

Пам’ятайте хворобу легше попередити, ніж її лікувати!

(с) 2024

Запис до лікаря