Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! В наявності путівки в МРЦ МВС "Хутір Вільний", "Кремінці", "Миргород" за інформацією звертатися за телефоном +380662848901

28.02.2023

Арт-терапія кінетичним піском (пласотерапія), як засіб самопізнання та гармонізації емоційного стану

28.02.2023 відбулося заняття з військовослужбовцями ЗСУ, НГУ, яке провели психологи Центру ПД та ППВ на тему: «Арт-терапія кінетичним піском (пласотерапія), як засіб самопізнання та гармонізації емоційного стану».

Багато людей вважають, що для арт-терапії треба мати відповідні навички. Проте це не важливо: суть не у створенні шедевра, а у самому процесі. Краще не думати про кінцевий результат або про те, як люди відреагують на вашу творчість.

Арт-терапія - метод психотерапії, що використовують для лікування та психокорекції через художні прийоми, яких існує багато: малювання, ліплення, музика, фотографія, кінофільми, книги, тощо.

Техніки арт-терапії застосовують для вирішення досить широкого спектру проблем: психологічні травми, втрати, кризові стани, внутрішні та міжособистісні конфлікти, постстресові, невротичні та психосоматичні розлади, екзистенційні й вікові кризи. Під час сеансів арт-терапії пацієнти отримують важливе послання від власної підсвідомості.

У період переживання та неспокою ми шукаємо заспокоєння в собі. Для того щоб гармонізувати свій внутрішній стан, потрібно сконцентрувати внутрішні сили, резерви свого організму. В таких ситуаціях часто на допомогу приходять різноманітні техніки лікування мистецтвом або арт-терапія, зокрема і робота з кінетичним піском.

Кінетичний пісок – це витвір сучасних технологій. Він має хороші релаксаційні властивості, гармонізує емоційний стан та позитивно діє на нервову систему. За допомогою цієї техніки можна зняти емоційну напругу, подолати тривожність або страх, який вам докучає.

Пласотерапія у роботі з людьми різної вікової категорії вирішує великий спектр проблем: міжособистісні та внутрішньо особистісні конфлікти; психосоматичні розлади; сприяє внутрішньому розслабленню; зменшує симптоми хронічного стресу; допомагає долати тривогу; підвищує настрій та впевненість у своїх силах; активізує внутрішні ресурси людини.

Створюючи ситуації на піску, людина сама знаходить вихід з труднощів, досягає спокою та рівноваги. Ліплення та створення пісочних композицій благотворно впливає на  сприйняття навколишнього середовища, просторову орієнтацію, уяву, сенсомоторну координацію, дрібну моторику, увагу.

Військові мали змогу ознайомитись з формами роботи і впливом кінетичного піска та арт-терапії. Відчули як  корисно цей метод впливає не лише на позитивний психоемоційний стан, а й розкриває творчі таланти бійців. 

(с) 2024

Запис до лікаря